Mayo-klinikka on johtavassa asemassa koko maailmassa polykystisen munuaistaudin tutkimuksessa

Rochesterissä, Minnesotassa sijaitsevan Mayo klinikan kuuluisassa tutkimuskeskuksessa työskentelee maailman parhaita polykystisen munuaistaudin tutkijoita.

Vuodesta 2010 lähtien siellä on toiminut tutkimuskeskus nimeltä Translational Polycystic Kidney Disease (PKD) Center. Siellä työskentelee lääkäreitä ja tutkijoita genetiikan, fysiologian ja molekyylibiologian aloilta. Heillä on yhteinen tavoite – sairauden parempi ymmärrys ja sen paras mahdollinen hoito. Vuosien aikana tutkijat ovat saavuttaneet monia uusia ja tärkeitä tuloksia, jotka ovat auttaneet ymmärtämään sairautta. Nämä tulokset ovat perustana monille tutkimuksille, joita tehdään keskuksessa ja muualla maailmassa.

Täältä tulevat uudet tiedot polykystisestä munuaistaudista, esimerkiksi diagnoosimenetelmät ja menetelmät sairauden kehittymisen seuraamiseksi.

Alalla on tapahtunut niin paljon edistysaskelia viime vuosina, että National Institute of Health (Yhdysvaltojen ylin terveysviranomainen) on nimennyt polykystisen munuaistaudin ”kuumimmaksi ja merkittävimmäksi tutkimusalaksi juuri nyt”.

Lue lisää tutkimuskeskuksen verkkosivuilta: www.mayo.edu

(Rakkulamunuaistauti on englanniksi ADPKD tai PKD)